Zoekmachine optimalisatie (SEO) uitbesteden

Banana Online Marketing Google_Ads_logo

Hoe komt mijn website hoger in Google?

Met een marktaandeel van ruim 95%* is het niet raar dat iedere ondernemer wil weten hoe zij hoger komen in Google. Veel mensen denken dat de organische niet betaalde zoekresultaten gratis zijn. Echter wat vaak wordt vergeten is dat het veel tijd en inspanning kost om op de eerste pagina van Google te komen. Helemaal als uw bedrijf in een volwassen markt zit veel aanbieders. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden om hier om heen te komen. Maar dat neemt niet weg dat dit veel tijd en daarmee vaak ook geld kan kosten. Daarnaast duurt het vaak 3 maanden en soms zelfs langer voordat de website daadwerkelijk hoger gaat ranken. Wij raden daarom ook vaak aan om eerst te starten met Google Ads en vervolgens met deze resultaten te starten met zoekmachine optimalisatie (SEO). Hieronder staan de meest gestelde vragen over zoekmachine optimalisatie (FAQ). Bekijk deze vragen of neem direct contact met ons op via de onderstaande knop!

*Bron: gs.statcounter.com
Contact opnemen!

Veelgestelde vragen over Google Ads / FAQ

Wat zijn organische zoekresultaten?

De organische zoekresultaten zijn alle resultaten die geen “Advertentie” voor de tekst hebben staan. Vroeger hadden deze vermeldingen in Google een andere kleur maar tegenwoordig lijken deze steeds meer op normale vermeldingen in de Google zoekmachine.

Is zoekmachine optimalisatie (SEO) gratis?

Ja en nee. Je hoeft niet te betalen voor klikken op de organische (niet betaalde) resultaten in Google. Echter, het kost vaak veel tijd en soms ook geld om hoger te ranken in Google. Wij raden daarom aan om eerst te starten met Google Ads om te kijken welke zoektermen werken. Vervolgens kunnen we daarna gaan investeren in het beter vindbaar maken van de website.

Hoelang duurt het voordat ik op de eerste pagina kom?

Vaak duurt het 3 tot 6 maanden voordat u resultaten ziet van alle SEO-inspanningen. Daarnaast is dit ook afhankelijk van wat u heeft gedaan. Als u veel goede teksten heeft geschreven maar de website verder niet heeft geoptimaliseerd dan kan dit de effecten opheffen. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat u voldoende backlinks naar u websites heeft. Dit samen met andere optimalisatie zorgen ervoor dat uw website uiteindelijk op de eerste pagina gaat komen.

Is mijn website geschikt voor Google?

Het is waar dat niet alle website geschikt zijn voor Google. Sommige website communiceren niet goed met Google en daarom duurt het langer voordat u met deze website gaat stijgen. Wij kunnen vrijblijvend kijken of uw website geschikt is voor Google. Of dat u beter een nieuwe website kunt laten bouwen.

Waarom is een mobiele website belangrijk?

Sinds de komst van de smartphone is het aantal mobiele bezoekers explosief gestegen. Dit is zelfs zo hard gestegen dat tegenwoordig de meeste websites meer mobiele bezoekers ontvangen dan desktop of tablet bezoekers. U kunt zich voorstellen dat het daarom belangrijk is dat uw website gemakkelijk te lezen moet zijn op uw mobiel. Daarnaast is dit ook belangrijk voor uw SEO omdat Google een aantal jaren geleden voorrang heeft gegeven aan websites die goed bereikbaar zijn op mobiel.

Hoe kan ik beginnen met SEO?

Wij nemen graag vrijblijvend contact met u op voor een SEO-scan om te kijken hoe wij u website hoger in Google kunnen krijgen.

Neem hier contact met ons op of klik rechts bovenaan op vrijblijvende offerte.Ons proces

 • 1. Kennismaking

  Tijdens de kennismaking bespreken we onder de huidige pijnpunten en de mogelijkheden waar wij uw bedrijf mee van dienst kunnen zijn. Wij komen graag bij u op bezoek zodat we u en uw bedrijf beter leren kennen.

 • 2. Analyse van de huidige setup

  Tijdens de Analyse fase gaan wij uw huidige accounts beoordelen en analyseren we waar er mogelijkheden liggen. Nadat wij toegang hebben tot uw accounts analyseren we waar het laag hangend fruit hangt.

 • 3. Rapportage voor verbetering

  Alle bevindingen en aanbevelingen schrijven we op in een rapport en leveren wij bij u aan ter beoordeling.

 • 4. Contract & implementatie

  Aan de hand van de rapportage stellen wij samen een contract op over welke verbeteringen wij gaan doorvoeren en met welke kanalen we gaan starten. Deze worden tijdens de implementatie fase opgeleverd.

 • 5. Optimalisatie & Onderhoud

  Aan de hand van de rapportage stellen wij samen een contract op over welke verbeteringen wij gaan doorvoeren en met welke kanalen we gaan starten. Deze worden tijdens de implementatie fase opgeleverd.

 • 6. Groei & uitbreiding

  Vervolgens wordt er met de behaalde winst gekeken welke kanalen wij nog meer kunnen opschalen. En daarmee beginnen stap 2 en 3 weer opnieuw.

BANANA ONLINE MARKETING

Wij zorgen dat uw bedrijf in goede handen is. Waar wacht u nog op?

Alle diensten