Elite-trapmatten.nl Banana Online Marketing

Over het Project

Periode: juni 2016 – tot heden

Onderwerp:
Opzetten van Google shopping & Bol.com

Project

Nadat de heer de Lange in 2013 is gestart met het produceren van trapmatten zijn wij in juni 2016 gevraagd om een Google shopping account op te zetten voor de webshop om de omzet te verhogen. Na het succes van deze campagne hebben wij vervolgens in augustus 2017 ook een Bol.com account opgezet Elite Trapmatten. Hiernaast aan de rechterkant ziet u de resultaten.

Resultaten

Resultaten Google Shopping

  • Verhoging van de omzet met 455% (mei vs oktober 2016)
  • Verhoging van de jaaromzet met 300% (2016 vs. 2017)
  • Daarna een groei van 20 tot 40% op jaarbasis.


Resultaten Bol.com

  • Na het opzetten gemiddeld 5 tot 20 extra verkopen per maand via Bol.com
  • Verhoging van de omzet in de webshop met 47% (2017 vs 2018)
  • In Maart en April 2020 is Bol.com naar een nieuwe hoogte gestegen
    met dagen van 20 tot 25 bestellingen per dag!

Conclusie

Zowel de Google Shopping campagnes als het opzetten van een account in Bol.com hebben voor een blijvende omzet verhoging gezorgd. Nu er een blijvende groei is gerealiseerd wordt het tijd voor het volgende project en dat is het vernieuwen van de website. Daarmee worden o.a de mobile website, de conversie optimalisatie (CRO) en de zoekmachine optimalisatie (SEO) verbeterd.

Reactie van de klant

“Wij zijn al jarenlang erg tevreden over de samenwerking met Banana Online Marketing. Toen wij in 2016 voor het eerst Google shopping hadden opgezet waren wij verbaasd over de grote impact. Daarnaast heeft Bol.com ons ook veel nieuwe opdrachten opgeleverd. Helemaal nu in de Corona tijd is Bol.com door het dak geschoten! Wij zien er naar uit om binnenkort onze website door Banana Online Marketing te laten vernieuwen en om nog lang samen te blijven werken.”

Michel de Lange
Eigenaar van Elite-trapmatten.nl

Wilt u ook een soortgelijk project opstarten?

Neem contact op!