Google shopping specialist

google-shopping-logo-Banana-Online-Marketing

Hoe werkt Google shopping?

Heeft u een webshop en bent u op zoek naar een Google shopping specialist? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij werken al ruim 10 jaren met Google shopping en hebben al meer dan 50 webshops aangesloten op Google shopping. Daarnaast zijn wij ook partner van Channable waarmee wij uw webshop kunnen aansluiten op Google shopping. Wilt u meer informatie? Klik dan hieronder op de knop contact opnemen en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug!

Contact opnemen!

Veelgestelde vragen over Google Ads / FAQ

#1 Is het moeilijk om op de eerste pagina te komen?

Voor veel bedrijven is het moeilijk om op de eerste pagina te komen. Om organisch (niet betaald) hoog te ranken in Google is tegenwoordig een vak apart. Wij kunnen u ook helpen bij het verbeteren van uw SEO (Search Engine Optimisation) of ook wel zoekmachine optimalisatie. Echter, het is vaker verstandiger om eerst te starten met Google Ads.

Waarom eerst starten met Google Ads?

Wanneer u namelijk start met Google Ads kunt u tegen een kleine investering binnen een aantal weken zien wat de resultaten zijn. Daarnaast is het ook een perfecte manier om te kijken op welke zoekwoorden u de meeste verkopen of aanvragen binnenkrijgt. Wanneer we dan na een aantal maanden zien dat het werkt kunnen we daarna gaan investeren in de SEO-optimalisatie van uw website.

Betaal ik aan Google per klik?

Ja, bij Google zoeken wordt er afgerekend op het aantal klikken en u betaalt per klik. Google heeft een eigen advertentieveiling die bepaald hoeveel u per klik betaald. We gaan hier er niet verder op in maar leggen dit graag een keer voor u uit.

Is adverteren op Google Duur?

Alles is natuurlijk relatief. Wat voor de één duur is kan voor de ander goedkoop zijn. Echter adverteren via de Google zoekmachine hoeft niet duur te zijn. Wanneer u bijvoorbeeld honderd flyers wilt printen bent u inclusief het ontwerpen van de flyers al gauw tweehonderd tot vijfhonderd euro kwijt. Maar als u wilt adverteren op de lokale televisie of radio dan loopt dit al gauw in de duizenden euro's. Voor het opzetten van advertenties in Google moet u eerst eenmalig investeren in het opstellen en bouwen van de campagnes. Afhankelijk van de grote van de campagnes kost dit driehonderd tot duizend euro. Daarna betaalt u een klein bedrag aan onderhoud van de campagnes en natuurlijk de advertentie kosten aan google. Voor kleine bedrijven ligt dit rond de driehonderd tot duizend euro. En voor grotere bedrijven gaat dit van duizend tot vijfduizend euro. Vaak kunt u al na de eerste weken al zien dat er meer klanten binnenkomen bij uw bedrijf.

Wat levert Google Ads op?

Alles is natuurlijk relatief. Wat voor de één duur is kan voor de ander goedkoop zijn. Gemiddeld halen klanten een rendement van één op drie tot één op tien. Dat betekent dat voor iedere euro u uitgeeft u er tien euro aan omzet voor terug krijgt. En soms ligt dit zelfs hoger!

Wat als al mijn concurrenten op mijn link gaan klikken?

Een veel voorkomende vraag is dat klanten bang zijn dat concurrent gaan klikken op de advertenties. In de praktijk komt dit bijna niet voor. Daarnaast ontdubbeld Google ook de klikken. Als iemand op één dag tien keer op uw advertentie klikt dan wordt hier maar één of twee keer kosten voor in rekening gebracht. Mocht u toch bezorgd zijn om klikken van uw concurrenten dan is het ook mogelijk om IP-adressen uit te sluiten.

Wij komen niet uit (de omgeving) Den Haag. Kunnen we dan wel samenwerken?

Ja, ook als u niet uit de omgeving van Den Haag komt dan kunnen wij u zeker van dienst zijn. Al ons werk kan op afstand worden gedaan en wij kunnen via video bellen contact houden. In de huidige covid-19 tijden wordt dit ook aangeraden.

Is Google Ads iets voor mijn bedrijf?

Als u op de onderstaande vragen met ja, kan beantwoorden dan is Google Ads zeker iets voor uw bedrijf!
 • Heeft u een website?
 • Wilt u meer klanten en/of omzet?
 • Heeft u een budget van € 500 (of meer) om Google Ads te testen?

Neem contact met ons op om uw eerste project te starten!

P.s. Mocht u nog geen website hebben dan kunnen wij u daar ook mee helpen 😉

Ons proces

 • 1. Kennismaking

  Tijdens de kennismaking bespreken we onder de huidige pijnpunten en de mogelijkheden waar wij uw bedrijf mee van dienst kunnen zijn. Wij komen graag bij u op bezoek zodat we u en uw bedrijf beter leren kennen.

 • 2. Analyse van de huidige setup

  Tijdens de Analyse fase gaan wij uw huidige accounts beoordelen en analyseren we waar er mogelijkheden liggen. Nadat wij toegang hebben tot uw accounts analyseren we waar het laag hangend fruit hangt.

 • 3. Rapportage voor verbetering

  Alle bevindingen en aanbevelingen schrijven we op in een rapport en leveren wij bij u aan ter beoordeling.

 • 4. Contract & implementatie

  Aan de hand van de rapportage stellen wij samen een contract op over welke verbeteringen wij gaan doorvoeren en met welke kanalen we gaan starten. Deze worden tijdens de implementatie fase opgeleverd.

 • 5. Optimalisatie & Onderhoud

  Aan de hand van de rapportage stellen wij samen een contract op over welke verbeteringen wij gaan doorvoeren en met welke kanalen we gaan starten. Deze worden tijdens de implementatie fase opgeleverd.

 • 6. Groei & uitbreiding

  Vervolgens wordt er met de behaalde winst gekeken welke kanalen wij nog meer kunnen opschalen. En daarmee beginnen stap 2 en 3 weer opnieuw.

BANANA ONLINE MARKETING

Wij zorgen dat uw bedrijf in goede handen is. Waar wacht u nog op?

Alle diensten